2008. február 3., vasárnap
Valentin-napi legényfogó leves
Hozzávalók:
* 50 dkg sertéslapocka
* 10 dkg fehérrépa
* 10 dkg sárgarépa
* 10 dkg zöldborsó
* 10 dkg gomba
* 1 db zeller
* 1 db karalábé
* 1 fej vöröshagyma
* 1 doboz tejföl
* 1 evőkanál étolaj
* 2 dkg liszt
* 1/2 csokor petrezselyemzöld
* ételízesítő
* kevés őrölt fehér bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és alaposan megmossuk majd kisebb darabokra vágjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát és kevés előhevített étolajon megfonnyasztjuk. Felkockázzuk majd hozzáadjuk a sertéshúst és együtt tovább pirítjuk. Ízesítjük ételízesítővel, őrölt fehér borssal. Néhány perc múlva hozzáadjuk a zöldségeket, tovább pirítjuk, majd felöntjük húslevessel. Lassú tűzön főzzük. A tejfölt és a lisztet simára keverjük és behabarjuk vele a levest. Friss, vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hú...jól hangzik, csak az elkészítés kissé bonyolult. Lehet, hogy ezért nem fogtam legényt idei Valentin-napon sem?
Megjegyzés küldése