2007. december 2., vasárnap

a mézeskalács sütés rejtelmei

A mézeskalácshoz viszonylag sok méz kell. Ezt meg is kell melegíteni. Azt nem tudom, h a kánon mit ír erről, de mi anyával kitaláltuk, h gőz fölött melegítjük és ez bevált. Akkor jó, amikor igazán folyóssá válik, szinte víz szerű. szinte.
Ha a recept azt írja, h ujjnyi vastagra nyújtsuk a tésztát, akkor nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát. :) Ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor sem lesz kevésbé finom, csak kissé keményebb, de ehető. A vastagabb tészta jobb.
A mi sütőnkben 15 perc alatt megsült (közepes lángon), ez azt jelenti, h egy normális sütőben már 10 perc alatt elkészül.
Adandó alkalommal viszek kóstolót. Sőt, csinálhatnánk mézeskalács-találkozót!!! :D

Nincsenek megjegyzések: